Babin Zub

o Babinom Zubu Babin Zub se nalazi na Staroj Planini. Babin Zub je najmladji, ali je i najperspektivniji ski centar u Srbiji a i na Balkanu.  Na području Babin Zub planirano je alpsko skijalište kapaciteta od 14.000 skijaša svih kategorija, sa 40 km žičara i 100 km staza. Na dva kraja skijališta planirani su smeštajni centri Golema Reka sa 5.000 i Jabučko Ravnište sa 3.000 ležaja.
Nova četvoroseda žičara i ski lift su pušteni u rad 30.12.2006. Od osnivanja Javnog Preduzeća Skijališta Srbije je počelo i ozbiljno ulaganje u zimski turizam na Babinom Zubu. Angažovana je najveća kompanija za proizvodnju žičara na svetu, Austrijski Doppelmayer, koja je projektovala i postavila novu žičaru (četvorosed) na lokaciji Konjarnik, dužine 1155 m i ski lift (sidro) na lokaciji Sunčana dolina dužine 637 m.
Privatni smeštaj apartmanskog tipa je naglo počeo da se razvija i sada u okolini Babinog Zuba postoje mnoge vile, kuće, sobe i apartmani za izdavanje. U toku je izgradnja prvog od šest hotela na Jabučkom ravništu i biće otvoren za Novu godinu, imaće 147 soba, kongresni prostor, spa i velnes centar, klizalište i otvoreni bazen. U njemu će biti zaposlen 81 radnik.

Isidora Jakšić

Pretraga

StaroplaninSki Apartmani

Staroplaninski apartmani

NAŠA PREPORUKA

Smeštaj na Staroj planini Kuća za izdavanje na Staroj Planini i Babinom Zubu

Prognoza vremena

Video

Ko je online?

Ukupno na vezi:

2

Na vezi u poslednja 24h:

239